BESCHOEIING PLAATSEN, HOE DOE IK DAT EN WAT HEB IK NODIG ?

Om te bepalen wat er nodig is om een beschoeiing te zetten, hebben wij hieronder een instructie geplaatst. Hierin kunt u lezen en zien hoe u kunt bepalen welke soort constructie u moet hanteren om een goed resultaat te krijgen bij uw eigen situatie.

Stap 1 bepaal de lengte

Stap 2 bepaal de hoogte van de palen

Stap 3 Wanneer moet de beschoeiing verankerd worden, en hoe moet dat?

Stap 4 Gording plaatsen

Een gording is een houtenbalk die aan de voorzijde van de beschoeiing wordt geplaatst, de gording zorg er voor dat de beschoeiing sterker wordt en niet in lengte richting veranderd.

De verankering moet door de beschoeiing en door de gording heen, door de ankerstang word gording tegen de beschoeiing getrokken en zorgt dat de rest van de beschoeiing recht blijft staan. 

Stap 5 Beschoeiing aanvullen

Als de beschoeiing is geplaatst kunt u de beschoeiing aanvullen. Voordat u gaat aanvullen moet u een gronddoek plaatsen tegen de beschoeiing, dit zorgt er voor dat er geen grond of zand door de kieren weg kan lopen. Als het gronddoek is geplaats kunt u rustig de grond er tegen aan werken. Laat de grond rustig inklinken en forceer de beschoeiing niet door een verdichtingsmachine langs heen te halen.

SNAPT U NA DEZE INSTRUCTIE NOG NIET GOED HOE U EEN BESCHOEIING MOET PLAATSEN ? EN U ZIE HET ZELF NIET ZITTEN ? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP, WIJ WILLEN GRAAG LANGS KOMEN OM DE KLUS TE KLAREN !